EtusivuToiminta › Lapsille ja Perheille

Lapsille ja Perheille

Lasten ja nuorten taidekeskus järjestää yksin ja yhdessä Villa Artun muiden toimijoiden, Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulun ja Käsityö- ja muotoilukoulu Helmin sekä eri yhteistyökumppanien kanssa tapahtumapäiviä, työpajoja ja kursseja lapsille ja perheille.

Syksy 2019

Villa Artun kerhot 2019

Etsitkö harrastusta koululaiselle?

Tule kokeilemaan taideharrastusta Villa Arttuun. Villa Artussa käynnistyy uusia kerhoja ma 2.9.2019 alkaen. Kerhot kokoontuvat kahden oppitunnin ajan iltapäivisin joko vain syyslukukauden tai koko lukuvuoden ajan kerhosta riippuen. Kerhot ovat maksuttomia.

Avaa kerhoesite tästä >> 

 

Kevät 2019

Työpajoja ja tekemistä koko perheelle

KÄSITYÖLÄISMARKKINAT 19.-20.4. Villatehtaalla klo 12-18

pe 19.4. klo 12-15
Tehdään pääsiäiskoristeita. Pajassa oppii neulahuovutusta ja voi tehdä itselleen pääsiäislinnun tai muun itsesuunnitellun kuvion. Käsityö- ja muotoilukoulu tarjoaa lisäksi sulkia, paljetteja ja helmiä työskentelyyn. Vapaa pääsy.

la 20.4. klo 12-15
Keväthuiskan askartelua koko perheelle.
Vapaa pääsy.

Villa Artun näyttelyt avoinna 12-15.

Kuvataidekoulun päättötyö- ja työpajanäyttely
Villa Artun galleria

Sweet dreams! Unia ja unelmia lasten kuvina
Villa Artun käytävägalleria


 

Vauvojen värikylvyt tulevat taas!

Vauvojen värikylpy on vauvaperheille suunnattu kuvataidepaja, jonka keskeinen sisältö perustuu värien ja materiaalien moniaistiseen kokemuksellisuutteen ja elämyksellisyyteen, vuorovaikutukselliseen työskentelyyn, hetkessä olemiseen ja toimijalähtöisyyteen.

Ohjaaja: Jana Vyborna-Turunen, Vauvojen värikylpy -ohjaaja
Ilmoittautuminen: 3.5. mennessä, [email protected]

Kohderyhmä:
vauvat 4kk – 1v
taaperot 1-2v

Ajankohta:
Toukokuu 2019
8.5., 15.5., 22.5. aamupäivä.
Huom. kellonaika tarkentuu myöhemmin.

Hinta: 35€ / kolmen kerran kokonaisuus

Tervetuloa mukaan!

 

 

Menneitä tapahtumia

Koko perheen tapahtumapäivä la 9.2.2019

Tapahtumapäivässä tutustuttiin Unikudelmia näyttelyyn sekä Sweet dreams! käytävänäyttelyyn. Unijuttuja-työpajassa taiteiltiin unisieppareita, peilejä unien maailmaan sekä maskotteja unentuojiksi. Jatta Harakkamäki esitti dramatisoimansa tarinan Lohikäärmesatuja kirjasta. Näytökset klo 11 ja 13.

 

 

Syksy 2018

Jaloista käsin -tapahtumapäivä  24.11.2018

Tapahtumapäivässa tutustuttiin samannimiseen näyttelyyn ja koreografi-tanssijat Sari Palmgren ja Pekka Louhio esittelivät Hyvinkäälle elokuussa 2019 tulevaa Aidatut unelmat Hyvinkää -teosta. Koko perheelle suunnatuissa työpajoissa jätettiin jälkiä erilaisilla välineillä mm. leimasimilla ja sabluunoilla. Yleisö sai osallistua Kävelyharjoituksia-työpajaan, jossa tehtiin havaointoja itsestä ja tilasta liikkeen kautta.

BIO

PEKKA LOUHIO
Pekka Louhio tanssii ja improvisoi eri lokaatioissa Villa artussa tuoden näkyviin tilaa eri tavoin. Pekka Louhio on valmistunut Kansallisoopperan Balettioppilaitoksesta vuonna 2000 ja opiskellut Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitoksella 2004–2007. Hän on työskennellyt muun muassa Petri Kekonin, Simo Kellokummun, Tommi Kitin, Marjo Kuuselan, Jarkko Mandelinin, Ervi Sirénin, Susanna Leinosen sekä Tero Saarisen teoksissa.

SARI PALMGREN
Sari Palmgren on valmistunut vuonna 2004 Teatterikorkeakoulusta Tanssitaiteen maisteriksi, jonka jälkeen hän on työskennellyt koreografina, tanssijana ja tanssinopettajana Suomessa ja ulkomailla. Palmgren on työskennellyt eri taiteilijoiden kanssa yhteistyössä eri tanssiteosten, tanssielokuvan, site-specific esitysten ja yhteisötanssin parissa. Vuosina 2016-2018 hän toimii Taiteen edistämiskeskuksen sirkus-ja tanssitaidetoimikunnan myöntämällä 3-vuoden taiteilija-apurahalla.
Hänen viimeisempiä töitään on Aidatut unelmat (Zodiak – Uuden tanssin keskus, Kanneltalo ja Helsingin Juhlaviikot 2017) Licking things (Zodiak – Uuden tanssin keskus 2016), Kotivideot (MNO-videoprojekti: Zodiak – Uuden tanssin keskus ja Helsingin kaupunki) Connective patterns (Tanssielokuva ja soolo 2015).

 

Kevät 2018

Kuvia koko perheen tapahtumapäivästä 3.3. klo 11–15

   

  

 

 

 


kuva: Sanna Pelliccioni

Klo 11.15 ja 13.00

Satuja ja sananviljelyä -suomalais-arabialaiset näyttelykierrokset,
jonka päätteeksi tehdään Ystävyyden ketju - ranne- tai kaulakoruja.
Oppaina toimivat Toiveretki kirjan kirjoittaja Katri Tapola ja Hanan Snieh.


kuvassa Katri Tapola, kuvaaja Milka Alanen

Klo 12.00
Aseman koulun musiikkiluokka esiintyy

Klo 11-14.30
Toivepaikka-työpaja rakennetaan ja koristellaan oma "mielipaikka"

Koko tapahtuman ajan:

Hennatatuointeja

Kauniiden sanojen puu – työpaja

Arabialaista musiikkia

Kahvilassa suomalais-arabialaisia makuja (käteismaksu)

 

 

 


 

 

 

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna