EtusivuToiminta › Nuorille

Nuorille

Lasten ja nuorten taidekeskus nuorille

Lasten ja nuorten taidekeskus on yksi opetus- ja kulttuuriministeriön 13 nuorisoalan palvelu- ja kehittämiskeskuksista. Niinpä taidekeskuksen yksi keskeinen tehtävä on kehittää ja tarjota nuorille suunnattua ohjelmaa. Työtä tehdään yhdessä eri nuorisoalan toimijoiden sekä itse nuorten kanssa. Taidekeskus on avoin yhteistyölle sekä kaikille nuorille suunnatuille ja heitä kiinnostaville toiminta- ja ohjelmaideoille. Vaikka taidekeskuksen painopiste on visuaalisissa taiteissa, emme sulje toiminnasatamme pois mitään taiteen ja populaarikulttuurin aloja.

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu tarjoaa monipuoliset tilat erilaisille toiminnoille ja tapahtumille. Käytössä on eri visuaalisen taiteen tekniikoiden käyttöön soveltuvia luokkatiloja, näyttelytiloja sekä Villatehtaan piha-alue ja esim. ulkolavana toimiva katettu lastauslaituri.

Ota reilusti yhteyttä, jos sinulle ajatuksia ja ideoita, mitä nuoret voisivat tehdä Hyvinkäällä Villa Artussa, Villatehtaalla tai muualla kaupungilla. Valtakunnallisena toimijana teemme yhteistyötä myös muiden paikkakuntien nuorisotoimijoiden ja nuorten kanssa.

Lisätietoja: paivi.venalainen(at)artcentre.fi p. 050 308 3625

 

Tapahtumia syksyllä 2018

Hyvinkään Värkkäilyfestari 7.9.- 8.9.

Kaiken maailman virityksiä ja itsetekemisen meininkiä!

Villa Arttu, Hyvinkään Villatehdas
PE 7.9. klo 10-16
LA 8.9. klo 12-18
Perjantaina festarilla vierailee hyvinkääläisiä kouluryhmiä klo 10–14.

VAPAA PÄÄSY!

Värkkäilyfestari tarjoaa huikeat puitteet päästä näkemään, kuulemaan, kokemaan, testaamaan ja tutustumaan mitä kaikkea värkkäily voi olla. Saavu siis ehdottomasti paikalle!

Festarilla pääsee näkemään, kuulemaan ja testaamaan mitä kaikkea värkkääminen on, kuten esimerkiksi robottirakentelua, circuit bendingia ja uudenlaista käsityötä. Koko festarin idea on TEE SE ITSE ja siihen kannustamme kaikkia. Värkkäilyfestareilta löytyy ohjattuja työpajoja, mutta se tarjoaa puitteet myös itsenäisille kokeiluille, taidonnäytteille, ihmetykselle ja oppimiselle.

Seuraa Värkkäilyfestaria Instagramissa

Lisätietoja www.värkkäilyfestari.fi

Aurora Salomaa, tuottaja
[email protected]
Värkkäilyfestari 7.-8.9.2018 Hyvinkäällä kulttuurikeskus Villa Artussa

 


Yhteistyöhankkeita ja kumppaneita

Nuorten Generation-näyttelyt

Lasten ja nuorten taidekeskus on yhteistyössä Amos Andersonin taidemuseon ja Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen kanssa kehittänyt 15–23 –vuotiaiden nuorten taidetta ja visuaalista ilmaisua esittelevän näyttelykonseptin. Esimakua tulevaisuudessa joka kolmas vuosi järjestettävistä näyttelyistä antoi Generation 2017 -näyttely, joka oli esillä Amos Andersonin taidemuseossa 19.5.–3.9.2017.

Generation 2017 oli viimeinen Yrjönkadun tiloissa järjestetty näyttely. Tulevaisuudessa Generation-näyttelyt ovat Helsingin Lasipalatsin alla sijaitsevassa Amos Rex –museossa. Museo avautuu elokuussa 2018. Seuraava Generation-näyttely on vuonna 2020.

Lasten ja nuorten taidekeskuksella on merkittävä rooli tiedottaa nuoriso- ja taidekasvatusjärjestöjen kautta sekä suoraan nuorille ja heidän kanssaan työskenteleville aikuisille näyttelystä ja mahdollisuudesta osallistua siihen. Generation 2017 -näyttelyyn lähetti sähköisen alustan kautta noin 440 nuorta tai ryhmää yhteensä noin 1 200 teosehdotusta. Lue lisää >>


URB -Urbaanin taiteen festivaali

Lasten ja nuorten taidekeskus on jo useita vuosia ollut yhteistyökumppanina Kiasma teatterin toteuttamassa URB-festivaalissa. Yhteistyötä on tehty erityisesti festivaalin työpajatoiminnan kehittämisessä. URB-festivaali on nuorille 15-29-vuotiaille suunnattu taidefestivaali, jonka keskeisenä tavoitteena on lisätä taiteen saavutettavuutta ja edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta. Festivaali on korkeatasoinen taiteellinen kokonaisuus, jossa etsitään uusia tapoja lähestyä nuoria katsojia ja kasvattaa heistä kriittisiä taiteen ja kulttuurin kuluttajia ja tuottajia. Festivaalin ajankohta on elokuun alussa. Pääosa tapahtumista on Helsingissä, mutta jo useana kesänä URB-festivaali on Hyvinkäällä ollut festivaaliin liittyvä kurssi tai työpajakokonaisuus ammattitaiteilijoiden ohjauksessa.

URB-työpajoja Hyvinkäällä >>

Nuori kulttuuri

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosio-ekonomisesta taustasta riippumatta. Nuori Kulttuurin lajit ovat tällä hetkellä tanssi (Moves), Sounds (musiikki) ja Teatris (teatteri).

Aiemmin mukana ovat olleet myös kuva- ja sanataide ja niihin liittyvät tapahtumaon järjestetty Villa Artussa Lasten ja nuorten taidekeskuksen organisoimana vuonna 2006 ja 2009. Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä Nuoren Voiman Liiton ja Nuori Kulttuuri säätiön kanssa. Villa Artun tapahtumaviikonloppuina nuoret tekijät ovat työskennelleet sarjakuvan, valokuvan ja kirjallisuuden parissa.

Lasten ja nuorten taidekeskuksella on edustus Nuori Kulttuuri säätiön nevottelukunnassa.

Lue lisää Nuori Kulttuuri –tapahtumista »

 

 

 

 

Tallenna