EtusivuTapahtumat › Tapahtumapäivät

Tapahtumapäivät

Villa Artussa järjestetään erilaisia tapahtumapäiviä keväisin ja syksyisin. Näyttelyihin liittyvät tapahtumapäivät pitävät sisällään koko perheelle suunnattuja työpajoja, näyttelyn opastuksia ja joskus vierailevia esiintyjiä. Jo perinteeksi muodostunut tapahtuma on Villan Joulu, joka järjestetään yhteistyössä Hyvinkään Kaupunginmuseon ja paikallisten yhdistysten kanssa. Nuorisolle suunnattua Värkkäilyfestaria järjestetään joka toinen vuosi. (Ks. Värkkäilyfestari välilehti)

Olemme mukana myös monissa Hyvinkään kaupungin kanssa yhteistyönä järjestettävissä tapahtumissa kuten Red Carpet, Yhden Päivän -juttu, Käsityöläismarkkinat, Lystilauantai. Aidatut unelmat -kävelyteos on Hyvinkään kaupungin, Uuden tanssin keskus Zodiakin, Villa Artun, Hyvinkään taidemuseon, Hyvinkään seurakunnan ja monien paikallisten yhdistysten yhteistaideteos, joka esitetään elokuussa 2019.

VILLA ARTUN TAPAHTUMAPÄIVIÄ

Syksy 2019

 

Menneitä tapahtumia

Koko perheen tapahtumapäivä Villa Artussa 9.11. klo 10–15

Koko perheen tapahtumapäivää vietetään Villa Artussa lauantaina 9.11. klo 10–15. Tule mukaan jemmailemaan!
Villa Artun galleriassa on esillä Taidejemmojen aarteita -näyttely, joka esittelee lasten ja nuorten taiteen kätköjä eri puolilla Suomea. Näyttelykaupunkiin johdattelee toiminnallisilla opastuksilla klo 11 ja 13 kaupungin talonmies Torikka. Ovatko kaikki teokset tallessa? Minkälaisia taideaarteita reitin varrelta löytyy? Non-stop -työpajoissa pääsee toteuttamaan oman miniarkiston, jota voi kuljettaa mukana vaikka taskussa. Kuka vartioi ja hoitaa miniarkistoa?
Näyttelyyn, työpajaan ja draamakierroksille on vapaa pääsy.

Ohjelmassa:

Klo 10–14.30
Non-stop työpajat. Tehdään oma miniarkisto ja arkistoidaan sinne tärkeitä asioita. Miniarkisto saa työpajassa myös arkiston hoitajan. Työpaja soveltuu koko perheelle. Maksuton.

Klo 11 ja 13
Toiminnallisilla opastuksilla näyttelykaupungin talonmies Torikka johdattelee kävijät Taidejemmojen aarteita -näyttelyn kaupunkiin. Kaupungissa on museo, arkisto, koulu, elokuvateatteri ja tietysti koti. Näistä kaikista paikoista löytyy runsaasti lasten ja nuorten tekemää taidetta. Kierroksen kesto on n. 45 min. Maksuton.

Tapahtumassa on myös kahvila.

 
Teatteri Rollon Keittäjä Kerttu ja Kolmen tahran kokit- teatteriesitys klo 12:30

Talvilomaviikolla 18.-22.2. Unikudelmia-näyttelyssä on pidennetty aukioloaika ma-to 9-19 ja pe 9-16. Tervetuloa viihtymään Villa Arttuun ja pysähtymään piirustus- ja tarinapöydän äärelle tekemään omia tarinoita unista ja unelmista. Ohjattua ohjelmaa on tarjolla torstaina ja perjantaina, jolloin Äiti joka ei saanut unta -satuhahmo seikkailee näyttelyn tarinatuokioissa.

Unikudelmia on näyttely suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista. Se on kirjallisuuslähtöinen kiertonäyttely, jonka jokainen yksityiskohta löytyy sen taustakirjallisuudesta: 31 suomalaisesta yötä tai unta käsittelevästä teoksesta.

”Unikudelmia on erityisesti lapsille ja nuorille suunniteltu elämyksellinen näyttelymaailma sekä aikuisiakin ihastuttava taidekokemus. Näyttelyssä on esillä myös mielenkiintoinen kattaus suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia – sen maailmassa kaikenikäiset voivat astua kirjojen kansien sisäpuolelle, unien toiseen todellisuuteen.” (Anna Anttonen ja Kati Inkala, Valveen sanataidekoulu)


Äiti joka ei saanut unta –tarinakierrokset
to 21.2. klo 13
pe 22.2. klo 11

Äiti joka ei saanut unta on Jatta Harakkamäen dramatisoima satuhahmo Sanna Tahvanaisen ja Jenny Lucanderin (kuv.) kirjasta Lohikäärmeunia.
Äiti kertoo kirjan tarinaa Unikudelmia-näyttelyssä torstaina klo 13.00 ja perjantaina klo 11.00. Kierroksen kesto on n. 45 min. Sopii kaikenikäisille.
Vapaa pääsy.

Näyttelyn ohessa voi jäädä kirjoittamaan ja kuvittamaan omia unimuistoja, satuja, runoja tai kertomuksia tarinapöydän äärelle oman aikataulun mukaan.
Tarinapöydältä voi myös poimia sanataidetehtäviä tai ratkoa ristikoita, joihin vinkkejä löytyy näyttelystä. Jokainen voi taiteilla itselleen oman unipeilin ohjeiden mukaan.

Tehtävät soveltuvat kaikille kirjoitustaitoisille. Leikki-ikäisten lasten kanssa tulevat aikuiset voivat kirjoittaa lasten sanontoja, ajatelmia ja kertomuksia lasten suusta kuultuna ja kuvittaa tarinoita yhdessä piirtämällä.


Kuvia Äiti joka ei saanut unta -tarinakierroksilta

 
Kuvassa etualalla puuveistos Hawaijibambi 2013, Jasmin Anoschkin.

UNIKUDELMIA-tapahtumapäivä koko perheelle
la 9.2. klo 10 – 15

Unikudelmia-näyttelyssä kirjat astuvat ulos kansistaan elämykselliseksi unimaailmaksi.
Päivää vietetään Villa Artussa taiteillen ja tarinakierroksilla!

Tapahtumapäivän ohjelmaa

klo 10-14.30
Unijuttuja-työpajassa tehdään unisieppareita ja muita uniaiheisia juttuja. Non-stop työpaja. Perheen pienimmät voivat osallistua aikuisen seurassa.
Työpaja on maksuton.

klo 11 ja 13
Satuhahmoinen opas johdattelee tarinakierrokselle Unikudelmia-näyttelyssä, kesto n. 45 min.

Unikudelmia-näyttelyssä matka alkaa Nukkuhuoneesta kohti unenrajaa. Näyttely pohjautuu lasten- ja nuortenkirjoihin, joista löytyy tarinoita
tutuista unentuojista kuten Nukkumatista tai hänen veljestään Valve-Villestä.
Näyttelyssä olevan Haaverannan ja Unikirjaston kautta voi päätyä paikkaan, jossa painajaisunet syntyvät.

Villa Artun käytävägalleriassa on esillä Sweet Dreams! -näyttely, joka kertoo unista ja unelmista lasten ja nuorten tekeminä kuvina.
Teoksia on 24 eri maasta ja ne ovat 5–17-vuotiaiden tekemiä.
Unien tarinat paljastavat katsojille mitä kaikkea hauskaa voi nähdä unien aikana, kuten iloisen Uni-porsaan lentävällä matolla.

Näyttelyyn, työpajaan ja tarinakierroksille on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Villa Arttu, Villatehdas
O-rappu
Kankurinkatu 4-6, 05800 Hyvinkää

Syksy 2018

Villa Artun kulttuurikeskuksen tapahtumapäivässä lauantaina 24.11. klo 10-15 pääsee maksutta kokemaan sekä liikkumisen iloa että taidetyöpajan, jossa jätetään jälkiä mm. leimasimia ja sabluunoita käyttäen. Tapahtumapäivä liittyy kulttuurikeskuksessa avautuneeseen taide- ja käsityökoulujen yhteiseen Jaloista käsin –näyttelyyn, joka esittelee taiteen perusopetuksen kehittämishankkeessa syntyneitä teoksia ja dokumentteja.

Tapahtumapäivässä lauantaina 24.11. Jaloista käsin -hankkeessa mukana ollut koreografi Sari Palmgren ohjaa kävelyharjoituksia työpajassa, jossa myös yleisö pääsee havainnoimaan liikkeen kautta tilaa, toisia ja itseä. Työpaja johdattelee Hyvinkäällä kesällä 2019 toteutuvaan Aidatut unelmat –kävelyesitykseen, josta päivän aikana saa lisätietoja.

OHJELMASSA:

10.00-14.30
JÄTETÄÄN JÄLKIÄ
Non-stop työpaja. Testataan eri menetelmiä ja jätetään jälkiä
välineinä mm. leimasimet ja sabluunat.
Työpaja soveltuu koko perheelle.

10.15-11.15
YLLÄTYKSELLISIÄ LIIKEKOHTAUKSIA
Tanssija-koreografit Pekka Louhio ja Sari Palmgren

10.30-11.00
JALOISTA KÄSIN –näyttelyn opastus

11.15-12.00
AIDATUT UNELMAT HYVINKÄÄ –info
Sari Palmgren kertoo ja vastaa kysymyksiin kesällä 2019
toteutettavasta Aidatut Unelmat Hyvinkää -teoksesta.

Ilmoittautuminen avoimeen ryhmään alkaa!
Tule kuuntelemaan ja kyselemään lisää Sarilta.

12.00-12.45
KÄVELYHARJOITUKSIA
Työpaja. Havaintoja toisista, itsestä ja tilasta liikkeen kautta.Ohjaaja: Sari Palmgren

HUOM! Ilmoittaudu työpajaan 21.11.mennessä
tekstiviestillä numeroon 050 467 8308.

13.00-13.30
JALOISTA KÄSIN –näyttelyn opastus

Non-stop -työpaja jatkuu klo 14.30 saakka.

Vapaa pääsy!

Varmista paikkasi ja ennakko-ilmoittaudu työpajaan 21.11. mennessä tekstiviestillä p.050 467 8308.

Linkki fb-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/206802320208619/

BIO

PEKKA LOUHIO
Pekka Louhio tanssii ja improvisoi eri lokaatioissa Villa artussa tuoden näkyviin tilaa eri tavoin. Pekka Louhio on valmistunut Kansallisoopperan Balettioppilaitoksesta vuonna 2000 ja opiskellut Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitoksella 2004–2007. Hän on työskennellyt muun muassa Petri Kekonin, Simo Kellokummun, Tommi Kitin, Marjo Kuuselan, Jarkko Mandelinin, Ervi Sirénin, Susanna Leinosen sekä Tero Saarisen teoksissa.

SARI PALMGREN
Sari Palmgren on valmistunut vuonna 2004 Teatterikorkeakoulusta Tanssitaiteen maisteriksi, jonka jälkeen hän on työskennellyt koreografina, tanssijana ja tanssinopettajana Suomessa ja ulkomailla. Palmgren on työskennellyt eri taiteilijoiden kanssa yhteistyössä eri tanssiteosten, tanssielokuvan, site-specific esitysten ja yhteisötanssin parissa. Vuosina 2016-2018 hän toimii Taiteen edistämiskeskuksen sirkus-ja tanssitaidetoimikunnan myöntämällä 3-vuoden taiteilija-apurahalla.
Hänen viimeisempiä töitään on Aidatut unelmat (Zodiak – Uuden tanssin keskus, Kanneltalo ja Helsingin Juhlaviikot 2017) Licking things (Zodiak – Uuden tanssin keskus 2016), Kotivideot (MNO-videoprojekti: Zodiak – Uuden tanssin keskus ja Helsingin kaupunki) Connective patterns (Tanssielokuva ja soolo 2015).