Etusivu › Tiedotteet

Tiedotteet

Kevään ohjelma tarjoaa vilkasta toimintaa vauvoista nuoriin

31.01.2019

Villa Artun gallerian ja käytävägallerian kevään näyttelyitä

Kevään ohjelman aloittaa sanataidetta ja visuaalista taidetta yhdistävä näyttely Unikudelmia
29.1.-22.3. Suomalaiseen lasten ja nuorten kirjallisuuteen pohjautuva elämyksellinen näyttely sisältää myös hienon kattauksen suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia. Unikudelmia on Oulun Kulttuuritalo Valveen sanataidekoulun näyttelytuotanto. Näyttelyyn voi varata maksuttomia tarinamatka- ja sanataidetyöpajoja päiväkoti- ja kouluryhmille. Yläkoululaisille on tarjolla sanataide- ja kädentaitopajoja. Opettajille, päivähoidon ja kirjaston henkilökunnalle on tarjolla sanataidekoulutusta Villa Artussa ma 28.1. klo 14.30-16.30.

Unien ja unelmien maailmaan vievät myös lasten ja nuorten tekemät kansainväliset teokset Sweet Dreams! näyttelyssä. Villa Artun käytävägallerian näyttelyssä lapset ja nuoret kuvaavat unia ja unelmia suloisen herskyvällä tavalla, josta ei puutu myöskään pahimpien painajaisunien kuvia. Loppukevään perinteiset oppilastöiden näyttelyt ovat Lasten ja nuorten kuvataidekoulun päättötyö- ja työpajanäyttely huhtikuussa sekä Taito Uusimaa Etelä-Suomen oppilastöiden kevätnäyttely Käsillä Taitoa-Iloa-Muotoa toukokuussa.

Vauvojen värikylpyjä

Vauvat ja taaperot saavat nauttia Värikylvyistä, jotka palaavat tauon jälkeen ohjelmistoon.
Värikylvyt toteutetaan kolmen kerran kokonaisuutena toukokuussa ja niihin voi jo ilmoittautua ([email protected]). Ohjaajana toimii vauvojen värikylpyohjaaja Jana Vyborna-Turunen.
Kaikille avoimet ja maksuttomat satutunnit tarjoavat lapsille ja vanhemmille kiireettömän hetken arjen keskellä. Satutunnilla kerrotaan ja luetaan Unikudelmia-näyttelyyn liittyviä satuja, katsellaan kuvakirjoja ja ihmetellään unien maailmaa. Etukäteisilmoittautuminen satutunneille toivotaan ryhmäkoon takia. Myös viikonloppuisin on tarjolla lapsi-aikuinen Kässäkuvis-työpajoja, jotka toteutetaan kerran kuukaudessa. Työpajat alkavat helmikuun ensimmäisellä viikolla ja niihin on kertaluontoinen maksu 5€ (pe-la).

Koko perheen tapahtumapäivää vietetään lauantaina 9.2. Päivän aikana voi osallistua draamallisiin satutuokioihin Unikudelmia-näyttelyssä ja tehdä työpajoissa Unijuttuja. Tapahtumapäivä tarjoaa ohjelmaa lapsiperheille ja kaikille tarinoiden ystäville. Villa Artun toimijat ovat jälleen mukana järjestämällä työpajoja ja näyttelyopastuksia myös monissa kaupungin tapahtumissa kuten käsityöläismarkkinat Villatehtaalla huhtikuussa ja Yhden yön juttu toukokuussa.

Esiintyvän taiteen puolella kaupunkilaisia houkuttelee mukaansa Aidatut unelmat Hyvinkää, joka on tanssija-koreografi Sari Palmgrenin suunnittelema yhteisöllinen kävelyteos. Teosta harjoitellaan kevään aikana eri puolilla kaupunkia, julkisissa ja yksityisissä puistoissa ja puutarhoissa. Valmiiseen kävelyteokseen pääsee osallistumaan elokuussa, jolloin Aidatut unelmat Hyvinkää esittäytyy yleisölle. Lipunmyynti kävelykierroksiin alkaa kevään aikana. Toinen tanssitaiteeseen pohjautuva tapahtuma on kouluille suunnatut Jalo Aatos-esitykset, joissa koreografi, tanssija Ninni Perkon teos käsittelee erilaisuuden hyväksymistä. Esityksiin kuuluvat myös kiusaamisen ehkäisemistä käsittelevät työpajat kouluilla.

Nuoria kutsutaan Villa Arttuun kahden kerhon voimin. Kevään aikana käynnistyy Lasten ja nuorten kuvataidekoulun ja koulujen kerhotoiminta yläkouluikäisille. Nuorisopalvelujen Luova kerho työskentelee myös osin Villa Artussa. Kerhojen yhteistyökumppanina on Lasten ja nuorten taidekeskuksen uusi valtakunnallinen Nuori Taide -toiminta (www.nuoritaide.fi).

Lisätietoja näyttelystä ja työpajoista www.artcentre.fi
Nina Laaksonen, tuottaja
[email protected], p. 0400 955 353

Raisa Laurila-Hakulinen, toiminnanjohtaja
[email protected], p. 040 757 8375
Lasten ja nuorten taidekeskus

Villa Arttu, Villatehdas, O-rappu, Kankurinkatu 4-6, 05800 Hyvinkää
Näyttely avoinna ma-to 12-19, pe 12-16, ryhmille myös aamupäivisin.
www.artcentre.fi

« Palaa tiedotteisiin